BWRT terapia më e re në botë për trajtimin e problemeve të Shëndetit Mendor : nga Adelina Pjetra

#BWRT është një ndër ato terapi që thyen barriera dhe ka sukses aty ku shumë terapi të tjera kanë dështuar... ose aty ku shpresa po shuhet .. Një copëz nga puna ime si Psikoterapiste BWRT Një telefonatë herët mëngjesin e të hënës nis ditën time të punës. Nga ana tjetër e telefonit një zonjë po…

Kur fëmijët veprojnë me sjellje seksuale: Abuzimi Seksual vs Sjellje Problematike Seksuale

Pse është e vështirë të njohësh problemin? Ka disa probleme pak të vështira për prindërit, mësuesit dhe personelin e kujdesit ditor që të vendosin se si të merren me fëmijët nën kujdesin e tyre që po u imponojnë sjellje seksuale fëmijëve të tjerë. Ka shumë pyetje për t'u marrë në konsideratë.  -A duhet thjesht të injoroni sjelljen dhe të…

Depresioni: Disa shenja dhe këshilla

Nga Adelina Pjetra Psikologe Klinike & Psikoterapiste Shenjat dhe simptomat e depresionit ndryshojnë nga personi në person, por në përgjithësi ato përfshijnë: Ndjenja të trishtimit, boshllëkut ose mungesë e shpresës,Shpërthime të zemërimit, nervozizmit apo zhgënjimit, edhe për çështjet më të vogla, Humbje e interesit apo kënaqësisë në shumicën e aktiviteteve normale, Pagjumësi ose të kaluarit…

Çfarë duhet të dini për seancat psikologjike? “Miratimi i Informuar” nga Adelina Pjetra

Miratimi i Informuar Objektivat: Pjesëmarrja juaj në seanca përmbush dy objektiva: 1. Do të eksploroni se si vërtet dëshironi të jeni dhe ta jetoni jetën tuaj si një individ i shëndetshëm dhe i lirë dhe të procesoni përmes psikikës tuaj të brendshme nëse keni apo jo një problem me vetë- identitetin, sistemin tuaj të besimit…

Unë isha ankthi… deri kur unë vendosa ta ndryshoj atë.

#Ankthi #Paniku #Psikologe #AdelinaPjetra Letër nga një kliente PËR JU ! -Gjinia F -Mosha 25 Nr. Seancave (-10) Cdo gje filloi krejt papritur, Papritur fillova te ndjeja shqetesim fizik. Filluan ngadale shqetesimet me rrahjet e zemres , por e kaloja shpejt dhe nuk i kushtova shume rendesi derisa filluan te me shtoheshin kto probleme. Nje…

TË  NDIHMOJMË  VETEN  PËR TË  NDIHMUAR  TË  TJERËT. UDHËZIME TË VETË-MBROJTJES PËR EKIPET E SHPËTIMIT në ndërhyrjet emergjente në terren. Adelina Pjetra PSIKOLOGE

  TË  NDIHMOJMË  VETEN  PËR TË  NDIHMUAR  TË  TJERËT UDHËZIME TË VETË-MBROJTJES PËR EKIPET E SHPËTIMIT në ndërhyrjet emergjente në terren.   Në situata të jashtëzakonshme, kur një ngjarje e rëndë kritike prek një popullatë të tërë, ose një numër të madh njerëzish, krijohet një gjendje tejet emocionale që prek vetë individin, komunitetin dhe vetë…

Një baba i vërtetë nuk është ai që paguan ushqimin në tavolinë, por ai që e kupton se familja vjen e para.

Çdo burrë mund të bëhet baba. Çdo burrë mund të krijojë jetën. Sidoqoftë, duhet dikush i veçantë për të ushqyer, formuar dhe dashuruar atë jetë. Një baba i vërtetë nuk është ai që bën para të mjaftueshme për të blerë për gruan dhe fëmijët e tij dhurata të shtrenjta ose t'i marrë ato me pushime…

Pse Shëndeti Mendor është po aq i rëndësishëm sa Shëndeti Fizik nga Adelina Pjetra Psikoterapiste EMDR-BWRT

Shëndeti juaj mendor luan një rol të madh në atë se sa mirë ndiheni në baza ditore. Kur bëhet fjalë për shëndetin dhe mirëqenien, gjëja e parë që shfaqet në kokën e shumicës së njerëzve është shëndeti fizik. Ata flasin për stërvitje, vrap, për sport, të shkojnë ne palestër, etj. Por ata kurrë nuk flasin vërtet për shëndetin e tyre mendor.  Shëndeti…

Thanks to all the cops I know, I appreciate you.

  Before you let a bad word about the police force or individual officers escape your lips I want you to remember these things. 1. They've seen things no one should see and had to make a call in a split second. Knowing they will be question and vilified if it's seen as the wrong…